Academia lui Moș Crăciun revine și în acest an

  • 18 Noiembrie 2020 12:05
Academia lui Moș Crăciun revine și în acest an

Fundația de Caritate pentru Copii „Clipa Siderală” continuă și în acest an, în pofida pandemiei, unul dintre cele mai populare proiecte pe care le-a lansat - Academia lui Moș Crăciun. Copiii din țară sunt îndemnați să-i scrie Moșului, iar scrisorile urmează să fie expediate până la 1 decembrie 2020, transmite MOLDPRES.

„Toți copiii din Moldova sunt îndemnați să ia o foaie de hârtie și un pix și să-i scrie lui Moș Crăciun. Scrisoarea trebuie pusă într-un plic pe care să scrie doar atât: Pentru Moș Crăciun sau Lui Moș Crăciun sau Academia lui Moș Crăciun. Și da, să scrie neapărat adresa expeditorului. Pentru că le știe Moș Crăciun pe toate, dar oricum îi va fi mai simplu să răspundă la aceste scrisori dacă va avea adresa copiilor. Adresa expeditorului mai este necesară și pentru prietenii lui Moș Crăciun, care acceptă să se implice în această acțiune frumoasă – cea de a îndeplini visul unui copil. Fiecare copil care îi va scrie Moșului va primi neapărat un răspuns original care, cu siguranță, va rămâne pentru totdeauna o amintire frumoasă pentru copii”, a explicat pentru MOLDPRES Salavat Jdanov, directorul fundației Clipa Siderală.

„Pentru a oferi cuiva o mână de ajutor, nu trebuie neapărat să fii puternic și bogat. Este suficient să fii bun. Să știi cum să ajuți ca persoana care a primit ajutorul să nu se simtă umilită. Să știi să ceri și să accepți ajutorul potențialilor sponsori, donatori, oameni cu inimă mare care, din puținul pe care îl au, sunt dispuși să împartă. Să știi să dăruiești fără a aștepta aplauze și complimente”, a opinat Jdanov.

Fundația de Caritate pentru Copii „Clipa Siderală” este de 30 de ani alături de cei care au nevoie de ajutor. Academia lui Moș Crăciun a fost lansată în anul 2001, cu scopul de a promova imaginea autentică a acestui personaj, diferit de „colegii” săi din alte țări. În fiecare an, în lunile noiembrie – decembrie, pe adresa Academiei vin mii de scrisori adresate lui Moș Crăciun de către copiii din Moldova, precum și din alte țări. Fiecare copil primește un răspuns original de la Moș Crăciun, iar unii dintre ei primesc  și cadourile pe care și le doresc și despre care i-au scris Moșului. Acest lucru este posibil datorită participării agenților economici la această acțiune.

„Oricine dintre noi poate oferi ajutor. Dacă vrei să te implici, dă-ne de știre și îți vom spune, cum poți să te implici”, a precizat directorul fundației Clipa Siderală pentru MOLDPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău