Academia de Științe a Moldovei a oferit distincții unui grup de oameni de știință și cultură

  • 18 Ianuarie 2022 19:22
Academia de Științe a Moldovei a oferit distincții unui grup de oameni de știință și cultură

Academia de Științe a Moldovei a oferit astăzi distincții unui grup de oameni de știință și cultură. Acestea au fost acordate pentru contribuția substanțială la promovarea științei și imaginii AȘM pe plan național și internațional, precum și cu prilejul aniversării a 60-a de la fondarea Academiei de Științe a Moldovei și împlinirea a 75 de ani de la crearea primelor instituții științifice de tip academic și cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, informează MOLDPRES.

În alocuțiunea sa, președintele AȘM, academicianul Ion Tighineanu a trecut în revistă principalele rezultate științifice și evenimente care au avut loc în cadrul instituției în domeniul culturii.

Astfel, potrivit sursei citate, cu medalia ”Dimitrie Cantemir” a fost distins profesorul Nicolae Mătcaș. De medalia ”Nicolae Milescu Spătaru” s-au învrednicit Tudor Nastas, Victor Cravțov, Gheorghe Colțun, Ana Bantoș, Valeriu Matei, Victor Ghilaș, Eugen Sava, Tatiana Callo și Alexandru  Bantoș.

Cu diploma aniversară de gratitudine, Diploma AȘM cu prilejul Zilei Internaționale a științei pentru Pace și dezvoltare, Diploma de Onoare și alte diplome ale AȘM au fost distinși vicepreședintele Academiei Române, academicianul Bogdan C. Simionescu, Gheorghe Mustea, Natalia Tanasiiciuc, Ludmila Cojocaru, Natalia Procop, Valeria Suruceanu, Virgil Mărgineanu, Marina Miron, Eugenia Tofan, Silviu Tabac, Aurelia Hanganu, Aliona Grati, Ion Duminică, Larisa Șavga, Jana Ciolpan, Nicolae Becciu, Andrei Viziru, Nelly Canțer, Tatiana Rotaru, Viorica Cucereanu  ș.a.

În cadrul evenimentului, compozitorul Constantin Rusnac și soprana Natalia Tanasiiciuc au prezentat un recital muzical. Tot în această zi, vicepreședintele Academiei Române, acad. Bogdan C. Simionescu, a susținut online lecția publică ”Academia Română și Academia de Științe a Moldovei – provocări și posibile soluții”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău