Absolvenții vor putea susține examenele de bacalaureat de trei ori pe an

  • 30 Noiembrie 2018 20:10
Absolvenții vor putea susține examenele de bacalaureat de trei ori pe an Canal 2

Absolvenții liceelor și colegiilor care au picat examenele de bacalaureat la sesiunea principală și cea suplimentară vor mai avea o șansă să susțină examenele. Modificările respective au fost aprobate vineri de Parlament.

Potrivit agenției INFOTAG, vicespeakerul Valeriu Ghilețchi a spus în cadrul unei conferințe de presă la Parlament că cea de-a treia șansă este oferită, deoarece mulți elevi, după ce nu susțin cele două sesiuni regulamentare, pleacă din țară și nu revin peste un an ca să mai repete examenul. 

El a precizat că cea de-a treia sesiune va fi cu plată, iar taxa urmează a fi stabilită de Guvern. 

"Noi nu am putut indica în lege care este această taxă, deoarece în fiecare an poate varia în funcție de numărul celor care vor solicita examenul de bacalaureat pentru a treia sesiune. Dacă taxa s-ar putea să fie mai mare, decât ar putea un student să o achite, atunci Guvernul va analiza posibilitatea subvenționării acestei taxe. Dacă vor fi 2 mii de cereri, taxa de persoană va fi de circa 500 lei", a spus Ghilețchi.

El a remarcat că deocamdată în legislație nu a fost stabilită perioada când va avea loc a treia sesiune, dar se presupune că aceasta va fi desfășurată în august sau la începutul lunii septembrie, pentru ca cei care doresc să plece la studii peste hotare să reușească să susțină examenele și să nu piardă anul academic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău