Absolvenții de gimnaziu susțin astăzi examenul la limba de instruire

  • 11 Iunie 2018 12:13
Absolvenții de gimnaziu susțin astăzi examenul la limba de instruire

Peste 30 mii de absolvenți ai claselor a IX-a susțin astăzi examenul la limba de instruire. Sesiunea examenelor de absolvire a treptei gimnaziale a început la 4 iunie și se va încheia pe 14 iunie. Sesiunea de Bacalaureat se va desfășura în perioada 5-22 iunie, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful Serviciului de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ion Mischevca, a specificat că la examenele de absolvire a claselor a IX-a au fost admiși 30411 elevi din 1111 instituții de învățământ. Primul examen de absolvire a treptei gimnaziale a fost susținut la Limba și Literatura română, astăzi elevii vor scrie proba la limba de instruire și ultimul examen al absolvenților de gimnaziu va fi susținut pe data de 14 iunie la Istoria românilor și Istoria universală.

Sesiunea de Bacalaureat a început la 5 iunie cu examenul la Limba și Literatura română (pentru alolingvi). Pe data de 8 iunie a fost organizat examenul la limba de instruire pentru profilurile real, umanist, arte și sport. Examenul la limba străină va fi susținut pe data de 12 iunie.

Pe 15 iunie, absolvenții profilului real vor susține examenul la Matematică, cei de la profilul umanist – la Istoria românilor și universală, iar cei de la arte și sport vor susține proba de profil. Pe 19 iunie urmează proba la solicitare.

Ultimul examen din sesiunea de BAC 2018 va avea loc pe 22 iunie. În această zi, elevii de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține proba la limba maternă. Durata unei probe de examen constituie trei ore astronomice.

Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 5-26 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în centrele de BAC, la data de 27 iunie. Candidații care nu vor fi de acord cu nota obținută, vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestațiile în centrele de bacalaureat (în zilele de 27 și 28 iunie). Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la 6 iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău