ABBA va lansa un nou material muzical, înaintea turneului său de revenire pe scenă prin spectacole holografice

  • 26 August 2021 19:30
ABBA va lansa un nou material muzical, înaintea turneului său de revenire pe scenă prin spectacole holografice

Legendarul grup ABBA ar urma să lanseze săptămâna viitoare un nou material muzical, pentru prima dată după aproape patru decenii, și a dezvăluit totodată noi informații despre viitorul său proiect "ABBA Voyage", relatează joi site-ul contacmusic.com, citat de Agerpres.

Celebra formație suedeză, cunoscută pentru hitul "Dancing Queen", compusă din muzicienii Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson și Anni-Frid Lyngstad, va lansa primul său material muzical nou din ultimii 40 de ani în cadrul unei mult așteptate reveniri în industria muzicală, care va include un spectacol special, intitulat "ABBA Voyage".Membrii "ABBA își fac în sfârșit reapariția și intenționează să lanseze primul lor material muzical nou după 39 de ani, vinerea viitoare", a declarat o sursă pentru The Sun.

"ABBA Voyage" va include un film realizat în stilul unui documentar, care prezintă revenirea grupului în studiouri și implicarea membrilor în crearea melodiilor și a unui spațiu special, în East London, pentru spectacolul lor holografic, care urmează să fie inaugurat în mai 2022.

Spectacolele vor include așa-numitele "ABBA-taruri", imaginile muzicienilor suedezi urmând să fie proiectate pe scenă în timpul interpretării melodiilor lor atemporale.

"Bjorn, Benny, Agnetha și Anni-Frid vor fi cu toții acolo în seara inaugurării. Și vor dezvălui în sfârșit ABBA-tarurile, care sunt un fel de holograme ale lor", a declarat aceeași sursă.

"În cadrul spectacolului, ABBA-tarurile vor cânta și vor vorbi cu publicul. Pentru cei care privesc, va fi ca și cum ar păși înapoi în timp", a precizat sursa citată de The Sun.

Membrii grupului suedez au colaborat cu creatorul concursului muzical televizat "Pop Idol", Simon Fuller, la acest proiect la care lucrează din 2019.

"Bjorn, Benny, Agnetha și Anni-Frid așteaptă acest moment de atât de mult timp, încât nu le vine să creadă", a notat sursa.

Un nou site de internet, abbavoyage.com, a fost lansat joi, a anunțat cotidianul The Independent, care include trimiteri către noile conturi de pe rețelele sociale asociate viitorului proiect al trupei ABBA.

În luna mai, Bjorn Ulvaeus a confirmat că formația va lansa noi melodii anul acesta, la patru decenii după ultimul lor album de studio, ''The Visitors'', apărut în 1981. ''Va fi muzică nouă anul acesta, asta este clar, nu mai este vorba despre o posibilitate, se va întâmpla'', a spus artistul într-un interviu acordat pentru The Herald Sun.

Bjorn Ulvaeus a dezvăluit de asemenea în luna mai că trupa s-a întors în studio pentru a înregistra piese noi. ''Suntem prieteni foarte, foarte buni. Noi patru ne aflăm în studio pentru prima dată în ultimii 40 de ani'', a spus el. ''Este greu de descris, dar există legături foarte, foarte puternice între noi'', a adăugat muzicianul.

ABBA a confirmat în 2018 că intenționează să înregistreze piese noi.

Grupul a fost nevoit să amâne lansările noilor piese - printre care se numără mult așteptatele ''I Still Have Faith In You'' și ''Don't Shut Me Down'' - precum și turneul lor de holograme intitulat ''ABBAtar'', din cauza pandemiei de COVID-19.

Grupul ABBA s-a destrămat în 1982. Componenții trupei au cântat împreună pentru prima dată după mai multe decenii în 2016 la un eveniment privat care a marcat cea de-a 50-a aniversare a primei întâlniri dintre compozitorii Benny Andersson și Bjorn Ulvaeus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
2,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Fri
1
Sat
-0
Sun
-3
Mon
-3
Tue
-2
Arhivă Radio Chișinău