A XX-a ediție a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret

  • 15 Aprilie 2016 18:58
A XX-a ediție a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret

La centrul expozițional Moldexpo din Chișinău se desfășoară zilele acestea cea de-a XX-a ediție a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret.

Potrivit organizatorilor, la eveniment participă peste 120 de edituri și distribuitori de carte din 9 țări, care au pus la dispoziția vizitatorilor peste 15 mii de titluri de publicații.

Sute de copii din diferite instituții de învățământ din Chișinău dar și din suburbii, au luat cu asalt standurile pline de cărți colorate din cadrul expoziției. Printre micii cititori l-am întâlnit și pe scriitorul Iulian Filip. Volumele semnate de autor se regăsesc anul acesta expuse în cadrul Preturii Buiucani, prima pretură partener al evenimentului, potrivit lui Iulian Filip, unde au avut loc mai multe manifestări culturale.

Micii vizitatori au ocazia să participe și la zeci de prezentări și lansări de cărți, ateliere de creație, conferințe susținute de profesori din România și Republica Moldova.

Cu fiecare an, interesul pentru cărți crește în rândul populației din Republica Moldova, apreciază managerul de vânzări la Editura Prut Internațional, Vlad Crețu.

Unele edituri vin și cu oferte speciale. Ludmila, consultant la editura Librarius. 

Salonul Internațional de carte pentru Copii și Tineret la Centrul Expozițional Moldexpo va fi deschis până duminică, 17 aprilie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău