A supravieț atacurilor de la 11 septembrie, iar acum se numără printre victimele atacului terorist din Kenya

  • 17 Ianuarie 2019 12:58
A supravieț atacurilor de la 11 septembrie, iar acum se numără printre victimele atacului terorist din Kenya

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise în urma unui atac terorist produs marți, 15 ianuarie, la un complex hotelier din capitala Kenyiei, Nairobi, atentatul fiind revendicat de gruparea Al-Shabaab, afiliată rețelei teroriste Al-Qaida, informează postul BBC.

Un om de afaceri american, Jason Spindler, supraviețuitor al atacurilor teroriste asupra turnurilor World Trade Center, a murit în atacul din complexul hotelier din Kenya. Bărbatul ar fi împlinit 41 de ani săptămâna viitoare, spun părinții săi pentru un afiliat al postului de știri CNN.

Înainte ca acesta să-și înființeze propria compania, a lucrat în incita turnurilor World Trade Center din New York, afirmă mama sa, Sarah Spindler. Bărbatul a ajuns cu întârziere la serviciu, în dimineața de 11 septembrie, atunci când avioanele au lovit turnurile, adaugă Sarah Spindler. Acesta tocmai ieșea din stația de metrou, când primul turn s-a prăbușit.

La scurt timp după atac, Jason s-a alăturat unei organizații internaționale de voluntariat, Corpul Păcii. În Peru, acesta a ajutat fermierii să dezvolte o cooperativă, prin care să-și poată vinde recoltele pe o piață mai deschisă, spune mama sa. 

Potrivit biografiei sale, Jason a ajutat la o creștere de șapte milioane de dolari pentru afacerile de agricultură, în timpul său ca voluntar pentru Corpul Păcii. De asemenea, bărbatul a lucrat ca bancher pentru Citigroup, o multinațională americană. Acesta a oferit consultație pentru mai mult de 100 de afaceri mici, dar cu potențial ridicat de dezvoltare, relatează biografia acestuia.

„Ne este foarte dor de el. Este cumplit faptul că o persoană atăt de tânără și deșteaptă a fost răpusă într-un act de terorism”, a spus Sarah Spindler pentru postul de știri NBC News.

Aproximativ 28 de persoane au fost rănite și transportate la spital pentru îngrijiri medicale, iar 19 sunt considerate încă dispărute, au transmis reprezentanții Crucii Roșii.

Atentatul comis de gruparea teroristă a dus la o operațiune de securitate de 19 ore.

Președintele kenyan Uhuru Kenyatta a anunțat că cinci militanți au fost uciși în timpul operațiunii.

Marți spre miercuri noapte, după aproape 11 ore de la începerea atacului terorist de la Nairobi, în zona se mai auzeau explozii și schimburi de focuri, deși autoritățile dădeau asigurări că incidentul s-a încheiat.

Un oficial din cadrul Departamentului de Stat al SUA a confirmat că printre cei decedați se numără și un cetățean american.

Sursa: mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău