A șasea localitate din R.Moldova a semnat declarația Unirii cu România

  • 28 Ianuarie 2018 12:46
A șasea localitate din R.Moldova a semnat declarația Unirii cu România

Încă o localitate din Republica Moldova a votat unirea cu România. Este vorba despre satul Văsieni din raionul Ialoveni.

Anunțul a fost făcut de către primarul localității, Sergiu Candu, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, în această săptămână, șase localități din Republica Moldova au votat simbolic unirea cu România.  Este vorba despre o declarație simbolică, prin care locuitorii își exprimă bucuria de a sărbători împreună cu „frații noștri români de pretutindeni Centenarul Marii Uniri 1918-2018 și adeziunea la valorile naționale și democratice ale spațiului cultural românesc”, se arată în declarație.

Prima localitate care a votat unirea cu România este comuna Parcova, din raionul Edineț. Primarul comunei  Marcel Snegur a declarat pentru Radio Chișinău că România a făcut mai multe investiții în localitate.

„Ideea de a semna o astfel de declarație a venit din conlucrarea pe care o avem cu ODIP. Părerea oamenilor despre o astfel de declarație o cunoaștem de câțiva ani în urmă. Chiar și în timpul recensământului majoritatea locuitorilor s-au declarat români. Totodată, în șapte ani am implementat proiecte mari prin suportul financiar al României: reparația grădiniței de copii, aducerea unui autobuz școlar, avem multe alte proiecte de înfrățiri și proiecte culturale. Istoria a fost schilodită, iar noi ar trebui să o aducem în albia ei, ca să ne putem uita în ochii copiilor și nepoților noștri, să avem un trai decent revenind la țara noastră România(...) Ca-n toate satele din Moldova, tinerii și cei școliți ne pleacă, satele rămân pustii, de aceea vrem să revenim la țara-mamă, să avem locuri de muncă decente și să ne simțim stăpâni la noi acasă”, a declarat Marcel Snegur.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău