A picat primul cap din serviciile secrete după atentatul terorist din Austria

  • 07 Noiembrie 2020 17:46
A picat primul cap din serviciile secrete după atentatul terorist din Austria

Prima consecință instituțională după atentatul terorist din Viena de luni este plecarea șefului LVT (Direcția de apărare a Constituției a Landului Viena, subordonat serviciului intern de informații BVT), potrivit presei locale, citate de g4media.ro.

Potrivit sursei citate, șeful LVT, Erich Zwettler, a fost eliberat din funcție la cerere și va fi înlocuit de alt oficial al serviciului de informații.

Reamintim că un singur terorist a împușcat mortal patru cetățeni și a rănit alți 22 în centrul Vienei, trăgând timp de 9 minute cu un kalașnikov asupra celor care își petreceau seara la terasele și magazinele din centrul capitalei. Teroristul este un tânăr de 20 de ani cu dublă cetățenie, austriacă și macedoneană, de origine albaneză.

El fusese eliberat condiționat din închisoare în decembrie anul trecut după o condamnare pentru radicalizare islamică, dar serviciul secret austriac nu l-a monitorizat. Mai mult: în acest an, autoritățile slovace au informat oficial Austria că tânărul a vrut să cumpere muniție pentru kalașnikov, dar nici măcar această informație nu a pus în alertă serviciul secret austriac.

Șeful demisionar al LVT a spus că nu vrea să stea în calea unei investigații interne, potrivit comandantului poliției din Viena.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău