A murit Don Everly, unul dintre cei doi membri ai legendarei formații The Everly Brothers

  • 22 August 2021 13:16
A murit Don Everly, unul dintre cei doi membri ai legendarei formații The Everly Brothers

Muzicianul american Don Everly a încetat din viață la vârsta de 84 de ani, la șapte ani după decesul fratelui său, Phil, alături de care a fondat celebra formație rock'n'roll The Everly Brothers, relatează contactmusic.com duminică, scrie AGERPRES.

Muzicianul The Everly Brothers - care a lansat 21 de albume de studio împreună cu fratele său, Phil - a murit sâmbătă în locuința sa din Nashville.

"Cu imensă tristețe și regret anunțăm trecerea în neființă a lui Isaac Donald Everly, astăzi. În urma sa rămân soția Adela, mama Margaret, copiii Venetia, Stacy, Erin și Edan, nepoții Arabella, Easan, Stirling, Eres, Lily și Esper", se menționează într-un mesaj publicat pe pagina de Instagram a trupei Everly Brothers.

Un reprezentant al familiei a declarat pentru Los Angeles Times că "Don s-a ghidat în viață după cum i-a dictat inima" și și-a "exprimat recunoștința pentru faptul că a avut capacitatea de a-și trăi visul... alături de sufletul său pereche, soția sa, Adela, și pentru că și-a făcut cunoscută muzica".

Don și fratele său, Phil, au lansat albumul lor de debut în 1957, urmat semnarea unui contract cu Warner Bros. Records, în 1960.

The Everly Brothers s-a remarcat în special cu hiturile "Wake Up Little Susie", "Bye Bye Love", "All I Have to Do Is Dream" și "Problems".

Formația a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1986, alături de Buddy Holly, Elvis Presley și Chuck Berry.

Don a fost inclus în Musicians Hall of Fame and Museum (MHOF) din Nashville în 2019, fiind recompensat cu premiul "Iconic Riff" pentru interpretarea sa la chitară ritmică în secvența introductivă a melodiei de succes "Wake Up Little Susie" din 1957.

Phil Everly a încetat din viață în 2014 în urma unei afecțiuni pulmonare, la vârsta de 74 de ani. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău