A murit Corneliu Vadim Tudor

  • 15 Septembrie 2015 08:25
A murit Corneliu Vadim Tudor

În vârstă de 65 de ani, Corneliu Vadim Tudor a murit la Spitalul Militar din București, în urma unor complicații medicale.

Omul politic și scriitorul Corneliu Vadim Tudor, președinte al Partidului România Mare, a încetat din viață luni seară la Spitalul Militar din capitală.

În vârstă de 65 de ani, a murit la Spitalul Militar din București, în urma unor complicații medicale.

În vara anului 1991, tribunul, cum i se spunea lui Corneliu Vadim Tudor, înființează Partidul România Mare, în numele căruia va fi ales în funcții politice.

Între 1992-2008, a fost senator în Parlamentul României, unde a ocupat și funcția de vicepreședinte al Senatului.

Apogeul carierei politice este atins de Corneliu Vadim Tudor în anul 2000, când, la alegerile prezidențiale, intră în turul al doilea, unde este învins de contracandidatul său, Ion Iliescu.

În 2009, Corneliu Vadim Tudor este ales europarlamentar tot pe listele PRM.

În acel an, în timpul unei misiuni la Radio România Actualități, Corneliu Vadim Tudor spunea că nutrește un respect deosebit de mare pentru Radioul public.

"Orice s-ar întâmpla, eu las totul deoparte și când mă invită Radio România vin, pentru că aici am debutat când aveam 15 ani, eram elev la Liceul Sf. Sava în clasa a noua, după care am redebutat la 18 ani cu o piesă de teatru. Este a doua mea familie Radio România", spunea acesta.

Corneliu Vadim Tudor a publicat 32 de cărți, din care volume de poezie și publicistică, unele editate și în franceză, engleză și arabă, și a scris piese de teatru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,94
Cer acoperit de nori
Umiditate:88 %
Vint:4,9 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău