A murit cea mai bătrână broască țestoasă din Africa, la vârsta de 344 de ani

  • 04 Octombrie 2019 20:01
A murit cea mai bătrână broască țestoasă din Africa, la vârsta de 344 de ani

Alagba, o broască țestoasă uriașă considerată cea mai bătrână din Africa, a decedat, la vârsta de 344 de ani, la palatul regelui tradițional din orașul nigerian Ogbomoso, Oba Jimoh Oyewunmi, a informat secretarul său privat, Toyin Ajamu, citat de EFE și de agenția NAN.

Alagba, un exemplar masculin de broască țestoasă uriașă, al cărui nume în limba yoruba însemna ''bătrânul'', a murit joi după o scurtă suferință, a declarat Toyin Ajamu, citat de presa locală.

''Alagba a trăit în pace timp de mai multe secole la palat. Broasca țestoasă a fost în trecut gazda a numeroși monarhi în Ogbomoso", a precizat secretarul privat.

Aparținând unei specii recunoscută pentru longevitatea deosebită, țestoasa Alagba a devenit populară după ce actualalul ''soun'' (titlu monarhic) ''și-a folosit resursele personale pentru a-i asigura un trai bun''.

Alagba avea ''avea doi membri ai personalului palatului care îi erau dedicați'', a indicat secretarul. Aceștia ''îi asigurau hrană, asistență medicală și alte lucruri necesare pentru a se asigura că beneficia de cel mai bun tratament'', a adăugat el.

''În fiecare zi, la Alagba veneau turiști din diferite părți ale lumii", a mai spus Ajamu adăugând că atât palatul cât și sectorul turistic "deplâng moartea lui Alagba".

Secretarul a anunțat că există intenția ca trupul țestoasei să fie conservat astfel încât turiștii să se bucure în continuare de prezența sa, notează sursele citate, relatează AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău