A intrat în vigoare acordul prin care actele de studii obținute în R. Moldova sunt recunoscute în România

  • 21 Iunie 09:49
A intrat în vigoare acordul prin care actele de studii obținute în R. Moldova sunt recunoscute în România

Ambasada României informează că ieri, 20 iunie, au fost finalizate procedurile interne în România și Republica Moldova necesare intrării în vigoare a Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice, semnat la București la 23 noiembrie 2021.

Acordul prevede recunoașterea și echivalarea actelor de studii, eliberate după absolvirea unei instituții de învățământ general cu durata studiilor de 10 sau 11 ani, precum era până la introducerea învățământului liceal de 12 ani. Noile prevederi oferă deținătorilor acestor acte de studii acces direct la învățământul superior din România.

De asemenea, Tratatul stabilește prevederi speciale ce reglementează recunoașterea reciprocă a diplomelor și certificatelor obținute la absolvirea studiilor postuniversitare, a studiilor de specializare postuniversitare și a cursurilor de perfecționare de nivel postuniversitar eliberate în ambele state.

Prezentul Acord este valabil pentru o perioadă de cinci ani și se prelungește automat, pe perioade de câte un an. Acesta are drept scop dezvoltarea și consolidarea relațiilor în domeniul educației dintre Republica Moldova și România.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,89
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:2,24 m/s
Sun
16
Mon
14
Tue
11
Wed
13
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău