A început vânzarea de bilete pentru JO 2018

  • 09 Februarie 2017 13:19
A început vânzarea de bilete pentru JO 2018

Primele bilete pentru Jocurile Olimpice de iarnă ediția 2018, de la PyeongChang (Coreea de Sud), au fost puse în vânzare joi, cu exact un an înaintea startului competiției, informează Agerpres.

Comitetul de organizare a JO 2018 a lansat campania de vânzare a biletelor de intrare în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Gangneung, unul dintre cele două centre în care sunt concentrare siturile care vor găzdui întrecerile din cadrul Olimpiadei albe de anul viitor, prima găzduită de o țară asiatică.

Cu această ocazie a fost prezentată torța olimpică pentru JO 2018, precum și echipamentul pe care îl vor putea participanții la ștafetă, vedetele ceremoniei fiind campioana olimpică la patinaj artistic Kim Yuna și schiorul Kim Magnus, care a adus Coreei de Sud prima medalie de aur la biatlon, cu ocazia Jocurilor Olimpice pentru Tineret din 2016.

Începând de astăzi (joi) și până la 23 aprilie, iubitorii sporturilor de iarnă vor putea solicita tichete, care vor fi atribui apoi prin tragere la sorți, în data de 8 mai, această primă campanie de vânzare a biletelor fiind adresată însă doar cetățenilor din Coreea de Sud.

Persoanele din străinătate care doresc să asiste la întrecerile JO 2018 trebuie să contacteze comitetele olimpice naționale din țările lor de origine sau distribuitorii autorizați, pentru a încerca să intre în posesia unora din aceste prime bilete.

În total vor fi puse la dispoziția publicului 1,8 milioane de bilete de intrare, 30 la sută dintre ele fiind destinate vânzării în afara Coreei de Sud.

Cele mai ieftine bilete pentru competițiile individuale, pune în vânzare joi, costă aproximativ 17 dolari, însă cele mai scumpe locuri la ceremonia de deschidere ajung și până la 1.300 dolari.

Pentru probele cu cea mai mare audiență, precum patinajul artistic, hochei pe gheață sau patinaj viteză, biletele pornesc de la prețul de 131 dolari, iar cele mai scumpe ajung și până la 1.300 dolari, în cazul ceremoniilor de deschidere și închidere a competiției.

Stațiunea sud-coreeană PyeongChang, situată la 180 km est de Seul, va găzdui cea de-a XXIII-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă, între 9 și 25 februarie 2018, iar apoi Jocurile Paralimpice, programate în perioada 9-18 martie 2018.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău