A început vacanța de toamnă pentru elevii din Republica Moldova

  • 25 Octombrie 18:52
A început vacanța de toamnă pentru elevii din Republica Moldova

Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale au ieșit astăzi în vacanța de toamnă, care va dura nouă zile. Copiii urmează să revină la lecții luni, 4 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Perioada vacanțelor elevilor a fost stabilită în Calendarul anului de studii 2024-2025, aprobat prin ordinul Ministerului Educației și Cercetării.

În acest context, Ministerul Educației și Cercetării a venit cu mai multe recomandări pentru părinți și copii în perioada vacanței. 

„Recomandările Ministerului pentru elevi pe perioada vacanței se referă la odihnă și relaxare, după două luni de program școlar cu diverse activități complexe de învățare, să savureze din plin vacanța, timpul frumos de afară pentru plimbări și ore petrecute în natură. Totodată, atenționăm copii despre importanța respectării regulilor de siguranță rutieră, să fie precauți la interacțiunea socială cu persoane necunoscute, să evite interacțiunea excesivă cu dispozitivele digitale, optând pentru cititul unei cărți sau comunicarea cu prietenii și rudele”, a declarat șefa Direcției politici în învățământul general, Corina Lungu.

Următoarea vacanță a elevilor va fi cea intersemestrială de iarnă, care va avea 15 zile, în perioada 25 decembrie 2024 – 8 ianuarie 2025. Până la sfârșitul anului de studii, elevii vor mai avea două vacanțe: cea de primăvară, care va dura nouă zile și cea de Paști, de zece zile. 

Ministerul Educației și Cercetării a decis ca în acest an, vacanțele de toamnă și de primăvară să fie mai lungi, copii beneficiind de câte nouă zile libere, comparativ cu 3 - 5 zile în anii precedenți. Decizia a fost luată pentru a permite părinților să petreacă mai mult timp cu copiii lor, planificându-și din timp concediile.

Potrivit datelor statistice, în Republica Moldova activează circa 1.200 de instituții de învățământ primar și secundar general.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,57 m/s
Sat
11
Sun
12
Mon
14
Tue
12
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău