A început procesul pentru cei 47 de militari turci acuzați că au încercat să-l asasineze pe președintele Erdogan

  • 20 Februarie 2017 15:53
A început procesul pentru cei 47 de militari turci acuzați că au încercat să-l asasineze pe președintele Erdogan

O instanță turcă a început luni judecarea celor 47 de militari, acuzați că au orchestrat în noaptea puciului eșuat un plan de asasinare a președintelui Recep Tayyip Erdogan prin lansarea unei oprațiuni asupra unui hotel din stațiunea Mugla.

Dintre cei 47 de inculpați din acest proces, 44 sunt în custodia autorităților, în vremce trei sunt judecați în absență, după ce au reușit să fugă din Turcia.

Suspecții au fost conduși în incinta judecătoriei de către forțele de securitate turce, în timp ce mai mulți protestatari scandau ”vrem pedeapsa capitală” și ”Allahu Akbar”, scrie News.ro

Președintele Erdogan a declarat anterior că a reușit să scape cu 15 minute înainte ca militarii să ia cu asalt hotelul de pe malul mării Marmara, unde era în vacanță alături de familia sa atunci când a început tentativa de puci în Istanbul și Ankara.

Procurorii au cerut închisoare pe viață pentru fiecare suspect, printre cacre se numără și cei 37 de militari care au făcut parte din echipa de atac din stațiunea Mugla.

Acest proces are loc sub cele mai înalte nivele de securitate, iar mai mulți lunetiști au fost desfășurați în jurul clădirii judecătoriei.

Autoritățile turce susțin că planul de asasinare a președintelui turc era o parte cheie a puciului eșuat, orchestrat de către clericul islamist Fethullah Gulen.

Avocatul lui Erdogan, Huseyin Aydin, a declarat că planul militarilor era de a-l ”neutraliza pe președinte”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău