A început o nouă eră în Japonia. Cine este Naruhito, cercetătorul care a urcat pe Tronul Crizantemei

  • 22 Octombrie 2019 15:15
A început o nouă eră în Japonia. Cine este Naruhito, cercetătorul care a urcat pe Tronul Crizantemei

Japonia a organizat, la 22 octombrie 2019, ceremonia oficială ce marchează urcarea pe Tronul Crizantemei a lui Naruhito, cel de-al 126-lea împărat din istoria țării, un eveniment prin care succesorul lui Akihito își proclamă mandatul în fața poporului nipon și a demnitarilor din 194 de țări. La 1 mai 2019, prințul moștenitor Naruhito al Japoniei a fost încoronat ca împărat după abdicarea tatălui său, Akihito. Odată cu încoronarea sa, în istoria japoneză se sfârșește era Heisei și începe era Reiwa, se arată într-un material realizat de Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, Naruhito s-a născut la 23 februarie 1960, fiind primul fiu al prințului Akihito, care avea să devină împărat al Japoniei, și al viitoarei împărătese-consoarte Michiko. Numele său de copil, conform tradiției Familiei Imperiale Japoneze a fost prințul Hiro (Hiro-no-Miya), conform site-ului Agenției Casei Imperiale, www.kunaicho.go.jp. Ceremonia de majorat a prințului Hiro a avut loc la 23 februarie 1980, când acesta a împlinit 20 de ani, potrivit Agerpres.

În 1982, prințul Naruhito a absolvit Departamentul de Istorie al Facultății de Litere de la Gakushuin University. A urmat apoi cursurile Merton College din cadrul Universității Oxford din Marea Britanie, absolvite în 1985. În anul 1988, prințul moștenitor și-a terminat prima parte a școlii doctorale la Gakushuin University, iar din 1992 a devenit cercetător asociat la arhivele Gakushuin University și la Muzeul de Istorie al aceleiași universități, mai notează sursa citată.

Din 1989, prințul este vicepreședinte onorific al Societății Japoneze de Cruce Roșie. La împlinirea vârstei de 31 de ani, pe 23 februarie 1991, Naruhito a fost învestit ca prinț moștenitor al Tronului Crizantemei.

Naruhito este căsătorit cu prințesa moștenitoare Masako. Logodna lor, aprobată de către Consiliul Casei Imperiale din 19 ianuarie 1993, a avut loc la 12 aprilie 1993, iar nunta la 9 iunie 1993. Cei doi au un copil, Alteța Sa Imperială Aiko, Prințesa Toshi, născută la 1 decembrie 2001, conform site-ului menționat.

La 1 decembrie 2017 premierul nipon Shinzo Abe a anunțat că împăratul Akihito renunță la tron pe 30 aprilie 2019 datorită problemelor de sănătate și vârstei înaintate, urmând ca pe Tronul Crizantemei să urce prințul moștenitor Naruhito. Aceasta este prima abdicare a unui suveran japonez în ultimii 200 de ani, Akihito primind titlul de "împărat emerit".

Odată cu sfârșitul domniei împăratului Akihito, conform tradiției japoneze, se termină și era asociată cu domnia acestuia, numită "Heisei" și care semnifică "dobândirea păcii". Noua eră sub conducerea împăratului Naruhito va purta numele "Reiwa", semnificând comuniunea spirituală a japonezilor pentru a dezvolta cultura țării, conform premierului japonez Shinzo Abe. Numele erei este de interes public deoarece este utilizat pe larg în calendare, ziare, documente oficiale și diferite acte, inclusiv în permisele de conducere.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău