A început Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși ''Sub căciula lui Guguță''

  • 15 Aprilie 2019 17:19
A început Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși ''Sub căciula lui Guguță''

Douăzeci și două de colective din opt țări (R. Moldova, Belarus, Bulgaria, Estonia, Kazahstan, România, Rusia și Ucraina) participă la cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Păpuși „Sub căciula lui Guguță”, care a fost inaugurată astăzi la Chișinău și care se va desfășura până la 22 aprilie, informează Moldpres.

În cadrul ceremoniei de inaugurare a manifestării, directorul artistic al Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță”, Gabriela Lungu, a menționat că ediția a X-a a Festivalului este una aniversară și va fi de nota 10. Potrivit sursei citate, grație acestui festival, copiii din Republica Moldova, de orice naționalitate, au rara ocazie să vizioneze spectacole în limba lor maternă, iar Teatrul „Guguță” are nobila misiune să promoveze arta păpușărească din țara noastră la nivel internațional.

”Aceste legături, care se fac între teatrele din diferite țări trebuie să rămână și de azi înainte, așa cum s-au păstrat până acum. Și aceasta este foarte important, pentru că noi aici ne întâlnim, aici creștem, noi aici învățăm unii de la ceilalți. Vin teatre internaționale, teatre care au stiluri diferite, istorii diferite, tradiții diferite și aici noi ne bucurăm  unul pentru celălalt și aici ne molipsim unul de la celălalt de arta frumoasă”, a mai spus directorul artistic al festivalului.

Festivalul se va încheia pe 22 aprilie cu decernarea premiilor. Spectacolele vor fi apreciate de către un juriu în frunte cu actorul și regizorul Toma Hogea, profesor la Universitatea Națională de Arte  „George Enescu” din Iași, România.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău