A început amenajarea Aleii artelor

  • 03 Noiembrie 2020 17:35
A început amenajarea Aleii artelor

A început amenajarea Aleii artelor, în adiacentul Parcului Catedralei, pe strada Columna, în perimetrul străzilor Pușkin și Bănulescu-Bodoni. Primăria capitalei precizează că aici vor fi create condiții decente pentru comercianții de tablouri și alții, care activau anterior în scuarul Mihai Eminescu, transmite IPN.

De-a lungul aleii vor fi amenajate 20 de suporturi de beton, cu lățimea de trei metri fiecare. Acestea vor servi drept vitrine pentru comercianți, iar fiecare unitate va avea trei locuri de vânzare. Standurile au carcase metalice și sunt fabricate la Chișinău.

Locurile de comerț vor fi încălzite în perioada rece a anului.

Autorul proiectului este arhitectul Alexandru Sava. Bugetul prevăzut pentru realizarea spațiului de comerț este constituit din surse oferite de către Agenția Turcă pentru Cooperare Internațională (TICA), 60 de mii de euro, precum și 400 de mii de lei alocați de Pretura Buiucani.

Lucrările vor dura până la sfârșitul lunii noiembrie.

Primăria Chișinău a decis strămutarea vânzătorilor de tablouri din scuarul Mihai Eminescu după ce, de-a lungul anilor, această zonă a degradat. În prezent scuarul este reabilitat, urmând să fie amenajat mobilierul urban.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
21,63
Cer fragmentat
Umiditate:79 %
Vint:7,72 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău