A început admiterea la liceele din Republica Moldova

  • 17 Iulie 2023 13:12
A început admiterea la liceele din Republica Moldova

Ministerul Educației și Cercetării anunță deschiderea procesului de admitere pentru învățământul liceal, sesiunea 2023.

Conform calendarului de admitere aprobat, admiterea se va desfășura în două etape. Prima are loc în perioada 10-28 iulie și include depunerea actelor, concursul dosarelor și anunțarea rezultatelor. Etapa a doua se va desfășura în perioada 7-10 august, în liceele care au locuri vacante după prima etapă, și va cuprinde o nouă rundă de depuneri de acte, evaluare de dosare și anunțul final al rezultatelor.

În acest an, aproximativ 30 000 de absolvenți ai învățământului gimnazial vor avea posibilitatea să participe la concursul de admitere în învățământul liceal, la profilurile real, umanist, arte și sport, organizat în cele 334 de instituții liceale din R. Moldova.

Concursul dosarelor constă în calcularea mediilor de concurs. Totodată, elevii care aplică la profilul arte sau sport susțin suplimentar proba de concurs pentru liceele cu admitere în baza probelor suplimentare/de aptitudini, conform Metodologiei de admitere a elevilor în învățământul liceal.

Pentru mai multe informații despre  regulamentul procesului de admitere și detaliile specifice, aflați de pe site-ul oficial al Ministerului Educației și Cercetării. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău