A început admiterea la etapa de licență în mai multe universități din R.Moldova

  • 16 Iulie 2018 11:49
A început admiterea la etapa de licență în mai multe universități din R.Moldova

La mai multe universități din Republica Moldova a început procedura de admitere la etapa de licență. Termenele de admitere și metodologia sunt stabilite anul acesta de fiecare universitate în parte și sunt afișate pe paginile oficiale ale instituțiilor.

Aproape 5000 de locuri fără plată au fost alocate anul acesta în universități, la etapa de licență și aproape 2900 de locuri la masterat. Dintre acestea, 90 la sută le sunt destinate candidaților cu diplome de bacalaureat, iar 10 la sută – celor cu diplome de studii profesionale sau de studii medii de specialitate. 

La Universitatea de Medicină și Stomatologie ”Nicolae Testimițanu”, de exemplu, au fost alocate, prin hotărâre de Guvern, 360 de locuri fără plată la specialitatea de medicină generală, 15 locuri la medicina preventivă, 15 locuri la optometrie și asistență medicală generală. Contractele variază între  19 mii de lei și 32 de mii de lei. Admiterea a început astăzi și va dura aici 10 zile. 

Toți candidații la studii de licență își vor putea depune anul acesta actele la mai multe specialități și la mai multe universități în același timp. Ulterior, aceștia vor depune actele în original la specialitățile la care vor fi admiși.

 

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău