A început admiterea la colegii și școlile profesionale

  • 12 Iulie 2021 18:06
A început admiterea la colegii și școlile profesionale

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat concursul de admitere în învățământul profesional-tehnic: centre de excelență, colegii, școli profesionale. Candidații care vor să fie admiși la programele de formare profesională tehnică secundară (nivel III ISCED) vor putea depune dosarele la concurs până pe 7 august.

Rezultatele vor fi anunțate până pe 9 august. În turul doi al admiterii, care va avea loc în perioada 10-21 august, se va organiza concursul pentru locurile rămase neacoperite, iar rezultatele vor fi anunțate până pe 23 august, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al MECC.

Candidații care vor să fie admiși la programele de formare profesională tehnică postsecndară (nivel IV ISCED) și postsecundară nonterțiară (nivel V ISCED) vor depune dosarele între 12 și 31 iulie. Rezultatele vor fi anunțate până pe 2 august. Turul II al admiterii se va desfășura în perioada 3-14 august, când va fi organizat un concurs pentru locurile rămase neacoperite. Rezultatele concursului vor fi anunțate până pe 16 august.

Pentru admitere în învățământul profesional tehnic, candidații trebuie să prezinte o cerere de înscriere la concurs, certificatul de naștere/buletinul de identitate (copie), actul de studii, în original cu anexa respectivă, fotografii 3x4 cm (color) și dovada achitării taxei de înscriere, care însă nu se aplică pentru copiii rămași fără ocrotire părintească.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău