A început a ll-a ediție a festivalului ASTRA FILM CHIȘINĂU! Accesul este liber

  • 18 Noiembrie 2023 12:15
A început a ll-a ediție a festivalului ASTRA FILM CHIȘINĂU! Accesul este liber

A ll-a ediție a ASTRA FILM CHIȘINĂU a fost deschisă în mod oficial aseară, în prezența lui Adrian Dupu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) și Dumitru Budrala, director fondator Astra Film Festival, relatează pagina oficială a DRRM, citată de Radio Chișinău.

La ceremonie au mai participat ministrul Culturii din Republica Moldova, Sergiu Prodan, Monica Babuc, directorul ICR Chișinău, dar și prim-colaboratorul Ambasadei României în Republica Moldova, Ovidiu Naftanailă, relatează sursa citată.

Documentarul de deschidere, "Calea laptelui", de Dumitru Budrala, a fost vizionat de cei prezenți la Cineplex Loteanu.
Publicul a interacționat cu regizorul de la Sibiu cu întrebări, curiozități, aprecieri, totul într-o atmosferă încărcată de sentimentul descoperirii unei Românii aproape necunoscute, mai menționează sursa citată.
 
Astra Film Chișinău se desfășoară în perioada 17-19 noiembrie. Filmele pot fi văzute la Cineplex Loteanu și aula Regina Maria a Universității de Stat din Moldova.
Totodată, copiii pot viziona filme în cadrul Astra Film Junior, în locațiile menționate.
 
Organizatorii informează că accesul este liber, invitând publicul să vizioneze filmele care vor fi prezentate în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului ASTRA FILM CHIȘINĂU.
 
Astra Film ”este cel mai important festival de film documentar din România și una dintre cele mai importante manifestări de acest gen din Europa Centrală și de Est.Sunt filme despre noi toți - despre problemele noastre zilnice, mai mari sau mai mici, despre realitățile văzute și cele invizibile, dar și despre marile provocări sociale și politice globale, care nu au cum să ne ocolească. Oriunde am trăi...” a scris pe pagina sa de Facebook, Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, care a participat la deschiderea festivalului.
 
Astăzi, începând cu ora 16:00 va putea fi urmărit filmul norvegian ”Magnus”, de Benjamin Ree. Proiectul cinematografic prezintă imagini inedite din copilăria lui Sven Magnus Øen Carlsen, care a câștigat titlul de mare maestru la șah, conturând un tablou unic al copilului de geniu care avea să devină multiplu campion mondial.
 
”Patimi și sfinți” va putea fi urmărit începând cu ora 18:00. Este un proiect cinematografic de lung metraj care surprinde, într-o perspectivă artistică modernă, diagrama emoțională a societății din Republica Moldova, raportată la întreg spațiul românesc.
 
Ultimul film programat pentru astăzi este ”Amar”, o producție româno-spaniolă despre lumea hoților de buzunare și adevărurile triste din sistemul social românesc și care va putea fi văzut de la 20:30.
Programul festivalului poate fi accesat aici.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău