A fost stabilită data la care CA Chișinău va examina cererea lui Alexandru Stoianoglo împotriva CSP

  • 29 Octombrie 2021 18:32
A fost stabilită data la care CA Chișinău va examina cererea lui Alexandru Stoianoglo împotriva CSP

Curtea de Apel (CA) Chișinău va examina la 2 noiembrie cererea înaintată de Alexandru Stoianoglo împotriva Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) prin care avocații lui Stoianoglo au contestat hotărârea CSP în urma căreia a fost inițiată urmărirea penală în privința lui Stoianoglo, scrie Ziarul de Gardă.

Procesul de judecată dintre procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo și Consiliul Superior al Procurorilor este programată pentru 2 noiembrie la CA Chișinău cu începere de la ora 9:30, fără participarea părților.

Într-un comentariu pentru ZdG, reprezentanții Curții de Apel au comunicat că Angela Bostan, Veronica Negru și Grigore Daschevici sunt magistrații care fac parte din completul de judecători căruia i-a fost repartizată cauza spre examinare, dar și că magistrata Veronica Negru a fost numită judecătoare-raportor pe caz.

Alexandr Stoianoglo a fost reținut la data de 5 octombrie, pe numele lui fiind inițiat un dosar penal cu acuzații de abuz în serviciu, corupere pasivă și declarații false. El a fost plasat, ulterior, în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Procuratura a informat ieri că pe acest caz au fost efectuate până acum patru percheziții, cinci persoane au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuit, iar altele cinci au fost audiate în calitate de martor și specialist. De asemenea, au fost ridicate mai multe obiecte și documente și au fost dispuse cinci expertize judiciare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:11 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău