A fost semnat un Memorandum de înțelegere între Ministerul Justiției și Ambasada SUA la Chișinău, pentru susținerea reformelor din justiție

  • 16 Septembrie 2022 09:17
A fost semnat un Memorandum de înțelegere între Ministerul Justiției și Ambasada SUA la Chișinău, pentru susținerea reformelor din justiție

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, s-a întâlnit ieri cu Richard Nephew, coordonator privind combaterea corupției la nivel mondial din cadrul Departamentului de Stat al SUA, care a venit în vizită la Ministerul Justiției, împreună cu ambasadorul SUA, E.S. Kent. D. Logsdon. În cadrul discuției, ministrul Justiției a mulțumit Guvernului SUA pentru susținerea și tot suportul oferit pentru reformarea sistemului de justiție și lupta împotriva corupției.

De asemenea, Sergiu Litvinenco l-a informat pe Richard Nephew despre reformele lansate de Ministerul Justiției: pre-vettingul, reformarea Curții Supreme de Justiție, evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor, modificarea cadrului legislativ pentru a debloca anumite procese care ar facilita finalizarea dosarelor, pedepsirea persoanelor vinovate și confiscarea averilor obținute prin acte de corupție. „Îmi exprim convingerea că putem miza și în continuare la o colaborare constructivă cu SUA și instituțiile sale în realizarea acțiunilor orientate spre curățarea sistemului de justiție, fortificarea instituțiilor de drept și consolidarea statului de drept”, a spus ministrul Justiției, se arată în comunicat.

Cu ocazia acestei întâlniri, ministrul Litvinenco și ambasadorul Logsdon au semnat un Memorandum de înțelegere între Ministerul Justiției și Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău, care vizează, în special, colaborarea cu un Consilier Superior în Justiție al Ambasadei. Suportul acordat va viza implementarea priorităților din justiție și facilitarea acordării asistenței tehnice, de instruire și de expertiză din partea SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău