A fost selectat ultimul membru al Consiliului de Integritate

  • 29 Decembrie 2016 18:24
A fost selectat ultimul membru al Consiliului de Integritate

A fost selectat cel de-al șaptelea și ultimul membru al Consiliului de Integritate. Este vorba despre Victoria Iftodi desemnată de către Guvern, transmite IPN.

Ceilalți membri ai Consiliul de Integritate, selectați anterior, sunt: Victor Micu,  din partea Consiliului Superior al Magistraturii; Mircea Roșioru, din partea Consiliului Superior al Procurorilor; Viorel Rusu, desemnat de Congresul Autorităților Locale. Parlamentul l-a selectat prin concurs public pe Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CreDO). Din Consiliul de Integritate fac parte și doi reprezentanți ai societății civile: Tatiana Pașcovschi și Dumitru Țîra.

Mandatul de membru al Consiliului de Integritate este de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat consecutiv. Mandatul încetează odată cu expirarea acestuia sau prin revocarea persoanei de către entitatea care a desemnat-o.

Consiliul de Integritate aprobă Regulamentul de desfășurare a concursului pentru suplinirea funcțiilor de președinte și vicepreședinte al Autorității Naționale de Integritate, organizează și validează rezultatele concursului pentru suplinirea funcțiilor respective.

Prima ședință a Consiliului de Integritate va avea loc la 30 decembrie 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău