Igor Dodon răspunde dacă fost sau nu audiat după apariția imaginilor cu punga neagră

  • 15 Iulie 2020 08:44
Igor Dodon răspunde dacă fost sau nu audiat după apariția imaginilor cu punga neagră

Președintele Igor Dodon spune că nu a fost audiat de către procurorul general Alexandru Stoianoglo după ce în spațiul public a apărut o secvență video în care șeful statului ar fi primit o pungă neagră de la fostul lider al democraților Vladimir Plahotniuc.

„Nu am fost audiat și nici nu are sens să fiu audiat. Eu am fost audiat anul trecut când au apărut primele secvențe în biroul lui Plahotniuc, luna iunie (n.r. 2019). În fiecare zi pot să apară diferite filmulețe trucate. Dacă se depune denunț atunci se discută. Conform procedurii, din câte cunosc eu de la colegii de la Președinție, nu este cauză penală. Care este sensul pentru audieri și discuții inutile”, a declarat Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4, transmite TV8.

Pe 27 mai, procurorii au inițiat un proces penal în cadrul căruia au fost investigate circumstanțele și verificate înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc un pachet.

Procesul penal a fost inițiat în baza denunțurilor oficiale depuse de către liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase și deputatul Iurie Reniță, ultimul fiind audiat de procurori.

 

La acest subiect, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a spus că nu există probe în baza cărora cineva dintre actorii filmulețului despre „kuliok” ar putea fi pedepsiți.

Pe 24 iunie curent Procuratura Anticorupție anunțat că a dispus neînceperea urmăririi penale în cadrul procesului penal pornit pe denunțurile lui Andrei Năstase și Iurie Reniță prin care cereau investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezuma că ar fi fost bani.

Motivul acestei decizii este că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău