A fost reținut capul grupării care a încercat să introducă în țară un kilogram de aur

  • 03 Octombrie 2022 19:15
A fost reținut capul grupării care a încercat să introducă în țară un kilogram de aur

Organizatorul grupului criminal organizat care în martie 2022 a încercat să introducă în țară peste un kilogram de aur din Statele Unite ale Americii a fost reținut. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, originar din Ungheni, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale menționează că bărbatul a fost dat în urmărire din anul 2012, fără să aibă acte de identitate din anul 1998. Acesta folosea alte date privind identitatea sa, iar infracțiunile le comitea prin persoane interpuse.

Bărbatul are la activ șase dosare penale și două sentințe de condamnare pentru escrocherie și delapidări care cumulat adună 16 ani închisoare.

Urmare a reținerii efectuate cu sprijinului angajaților „Fulger”, procurorii vor formula învinuirea ce urmează să i-o prezinte. Ulterior va fi depus demersul de aplicare a arestului preventiv pentru tentativă de contrabandă.

În luna martie a acestuia an, patru persoane, printre care și un angajat al Serviciului Vamal, au fost reținute într-un dosar de tentativă de contrabandă cu peste un kilogram de aur din Statele Unite ale Americii. Potrivit procurorilor, lingourile de aur și granulele erau expediate prin intermediul trimiterilor poștale. Cantitatea aurului este de 1024 de grame, cu puritatea 99,99%. Marfa era comandată pe internet, din Statele Unite ale Americii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău