A fost publicat Codul deontologic al jurnalistului în versiune completată

  • 17 Mai 2019 12:21
A fost publicat Codul deontologic al jurnalistului în versiune completată

Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova, în versiune completată, a fost publicat pe pagina electronică a Consiliului de Presă. Propunerile de completare a Codului au fost elaborate de un grup de experți naționali și internaționali ai organizației Freedom House și au fost consultate cu profesioniștii din domeniul mass-media, reprezentanții asociațiilor obștești, alte persoane și organizații în cadrul a trei întâlniri publice care au avut loc în luna aprilie 2019, transmite IPN.

Versiunea completată a Codului deontologic al jurnalistului are 89 de articole și un preambul în care sunt formulate valorile profesiei de jurnalist. Codul este structurat în 7 capitole: Principii generale, Asigurarea acurateței informației, Protecția drepturilor omului, Jurnalistul și conflictul de interese, Tehnici și echipamente speciale de colectare a informațiilor, Obligații mutuale între jurnalist și angajator și Autoreglementare. Monitorizarea aplicării Codului și examinarea încălcării prevederilor lui revin Consiliului de Presă din Republica Moldova, care emite decizii de constatare și face recomandări.

Codul este în limbile română, rusă și engleză. Consiliul de Presă va edita pliante și postere cu conținutul Codului deontologic, care vor fi transmise redacțiilor, facultăților de jurnalism și altor persoane și organizații interesate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău