A fost lansată o platformă privind procedura de achitare a subvențiilor pentru stimularea agricultorilor

  • 28 Iulie 19:49
A fost lansată o platformă privind procedura de achitare a subvențiilor pentru stimularea agricultorilor

Potențiale soluții în procedura de achitare a subvențiilor pentru stimularea creditării producătorilor agricoli au fost examinate ieri la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), care a organizat o ședință de lucru cu reprezentanții băncilor comerciale și organizațiilor de creditare nebancară, transmite MOLDPRES.

„Băncile comerciale sunt entitățile ce acordă susținere substanțială producătorilor agricoli în activitatea lor zilnică. Prin politicile elaborate în domeniului agroindustrial, MADRM susține producătorii agricoli, inclusiv și pe segmentul stimulării creditării producătorilor agricoli de către băncile comerciale și organizații de creditare nebancară, prin acordarea subvențiilor”, a declarat ministrul de resort Ion Perju, scrie sursa citată.

Potrivit oficialului, printr-o comunicare și colaborare eficientă, precum și prin asigurarea accesului producătorilor agricoli la resurse financiare, se poate contribui la creșterea productivității și competitivității agriculturii din țara noastră. “În aceste discuții ne propunem să formulăm propuneri concrete privind elaborarea mecanismului de punere în aplicare a prevederilor Legii cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural, el a fost completat cu un alineat nou”, a specificat Perju.

În acest context, noile condiții de reglementare privind subvenționarea creditelor acordate producătorilor agricoli, impun ca mijloacele financiare să fie virate direct băncilor sau organizaților de creditare nebancară, fără ca agricultorii să sustragă mijloacele financiare din rulaj pentru achitarea ratelor și să depună dosarele la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

Ministrul a subliniat că despre deciziile formulate în cadrul ședinței va fi informat Guvernul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,88
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:4,02 m/s
Mon
15
Tue
13
Wed
14
Thu
14
Fri
11

Curs oficial BNM 26 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7452 -0.0000
USD 17.7044 -0.0000
RON 4.1909 -0.0000
UAH 0.6661 -0.0000
RUB 0.2434 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău