A fost lansată o nouă bancnotă de 20 (FOTO)

  • 24 Februarie 2015 17:09
A fost lansată o nouă bancnotă de 20 (FOTO)

O nou bancnotă, cu valoarea nominală de 20 de euro, a fost lansată în după amiaza acestei zile la sediul Băncii centrale Europene.

Banii fac parte din noua serie, numită "Europa", care actualizează designul și elementele de siguranță față de seria originală, lansată în 2001. Mai mult, bancnotele vor avea incluse harta actualizată a Uniunii Europene.

Noile bancnote euro prezintă concepția grafică bazată pe tema „Epoci și stiluri” a primei serii și au aceleași culori predominante, dar au fost ușor modificate pentru a include elementele de siguranță optimizate. Astfel, bancnotele noi sunt ușor de distins de cele din prima serie. Reinhold Gerstetter, grafician de bancnote independent stabilit la Berlin, a fost selectat pentru a regândi elementele grafice ale bancnotelor euro.

Noua serie ține seama de țările care au aderat la UE începând cu anul 2002. De exemplu, harta Europei include Malta și Cipru, cuvântul „euro” este scris și în alfabetul chirilic, în afară de cel latin și grecesc, iar inițialele BCE apar în nouă – în loc de cinci – variante lingvistice.

Noile bancnote de 20 de euro vor intra în circulație în toamna acestui an.




Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău