A fost lansată licitația pentru reabilitarea străzii Ion Creangă

  • 10 Iulie 2020 11:35
A fost lansată licitația pentru reabilitarea străzii Ion Creangă

A fost lansată licitația pentru reabilitarea străzii Ion Creangă, din sectorul Buiucani al capitalei. Proiectul prevede renovarea părții carosabile, a trotuarelor și utilităților (rețelele de apeduct și canalizare), dar și a sensurilor giratorii de la intersecția cu strada Alba Iulia și strada Henri Coandă, transmite IPN

Costurile lucrărilor se ridică la 50 de milioane de lei. În acest an pentru lucrări s-au alocat 44 de milioane de lei. Obiectivul pentru acest an este schimbarea rețelelor de canalizare și apeduct și așternerea stratului de carosabil pentru a putea trece automobilele iarna, apoi lucrările vor fi reluate la anul, când va permite timpul de afară.

„Vrem să existe maximă transparență și participarea agenților economici de bună credință”, a declarat primarul Ion Ceban.

Reabilitarea străzii Ion Creangă a fost prevăzută într-un proiect anterior, pornit în 2018, de la care însă s-a deviat, iar costurile de execuție au crescut cu 60%-80%, afirmă edilul. „În mod normal, administrația precedentă, responsabilă de acest lucru, trebuie să poarte răspundere penală pentru aceste dereglări și devieri substanțiale”, consideră Ion Ceban. Pentru acel proiect au fost alocați 26 de milioane de lei. Multe dintre intervențiile pentru care s-au alocat banii la acea etapă nici nu puteau fi realizate.

Primarul spune că nu a fost luat în considerație faptul că lucrările urmau să includă schimbarea rețelelor de apeduct și canalizare. În proporție de 90% aceste rețele sunt depășite de timp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău