A fost lansată campania de promovare a bibliotecilor publice „E biblioteca mea!”

  • 15 Iunie 2018 13:15
A fost lansată campania de promovare a bibliotecilor publice „E biblioteca mea!”

Programul Novateca în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” a lansat astăzi campania de sensibilizare cu privire la bibliotecile publice din țară „E biblioteca mea!”, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Evan Tracz, directorul Programului Novateca, pe parcursul ultimilor ani, 1.070 de biblioteci publice au aderat la rețeaua Novateca, fiind înzestrate cu echipament modern (peste 4.000 de calculatoare și tablete, 19 seturi de robotică și trei ateliere de producție la scară mică FabLab). Totodată, peste 1.500 de bibliotecari au fost instruiți la cele 38 de Centre Naționale și Regionale de Formare Profesională, beneficiind de cursuri de educație formală, non-formală și informală.

„Astăzi, biblioteca are peste 80 de parteneri: grădinițe, școli, licee, ministere etc. Partenerul nostru este și Centrul Anticorupție, cu ajutorul căruia educăm tineri ambasadori anticorupție”, spune directorul Bibliotecii Naționale pentru Copii ”Ion Creangă”, Claudia Balaban.

Acest program a inclus în proiect 60 de biblioteci pentru copii, care oferă noi servicii moderne, precum ar fi: ”Copiii creează Novateca activează în țara noastră începând cu anul 2012 și este implementat de IREX Moldova, cu susținerea Fundației Bill și Melinda Gates, în cooperare cu Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău