A fost lansat un proiect de admitere online în învățământul profesional tehnic

  • 13 Iulie 2021 16:10
A fost lansat un proiect de admitere online în învățământul profesional tehnic

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat proiectul pilot Modulul eAdmitere în învățământul profesional tehnic în cadrul Sistemului Informațional de Management în Educație, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, scopul organizării concursului de admitere online este de a contribui la reducerea timpului efectiv de depunere a dosarului de către candidați, eficientizarea activității Comisiilor de admitere, structurarea clară și unică a informației privind procesul de admitere, reducerea timpului de aprobare a rezultatelor concursului de admitere și transparența acestora, precum și accesul rapid la datele și informațiile din sistem.

Modulul va fi exploatat în cadrul concursului de admitere, sesiunea 2021, iar în faza de pilotare a sistemului vor fi implicate șapte instituții de învățământ profesional tehnic: Centrul de excelență în energetică și electronică; Centrul de excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul; Centrul de excelență în transporturi; Colegiul „Iulia Hașdeu” din Cahul; Colegiul Politehnic din Bălți; Instituția Publică Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău; Școala Profesională nr.5, mun. Bălți.   

Modulul respectiv a fost dezvoltat în cadrul proiectului ShiftEdu ”Competențe digitale pentru angajare în economia modernă” de către compania „Cristalion-Plus”, implementat de C.E. PRO DIDACTICA, cu sprijinul Agenției Austriece pentru Dezvoltare, prin intermediul Programului de Cooperare Austriacă pentru Dezvoltare. Proiectul are drept obiectiv integrarea tehnologiilor informaționale și comunicaționale (TIC) în învățământul profesional tehnic, prin: sporirea suportului acordat managerilor, îmbunătățirea competențelor digitale ale cadrelor didactice, dezvoltarea conținutului digital pentru anumite meserii și specialități, dotarea corespunzătoare a instituțiilor, pentru realizarea unui proces educațional de calitate.

Implementarea Modulului eAdmitere face parte din procesul de modernizare și digitalizare a învățământului profesional tehnic.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,03 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău