A fost lansat un proiect de admitere online în învățământul profesional tehnic

  • 13 Iulie 16:10
A fost lansat un proiect de admitere online în învățământul profesional tehnic

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat proiectul pilot Modulul eAdmitere în învățământul profesional tehnic în cadrul Sistemului Informațional de Management în Educație, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, scopul organizării concursului de admitere online este de a contribui la reducerea timpului efectiv de depunere a dosarului de către candidați, eficientizarea activității Comisiilor de admitere, structurarea clară și unică a informației privind procesul de admitere, reducerea timpului de aprobare a rezultatelor concursului de admitere și transparența acestora, precum și accesul rapid la datele și informațiile din sistem.

Modulul va fi exploatat în cadrul concursului de admitere, sesiunea 2021, iar în faza de pilotare a sistemului vor fi implicate șapte instituții de învățământ profesional tehnic: Centrul de excelență în energetică și electronică; Centrul de excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul; Centrul de excelență în transporturi; Colegiul „Iulia Hașdeu” din Cahul; Colegiul Politehnic din Bălți; Instituția Publică Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău; Școala Profesională nr.5, mun. Bălți.   

Modulul respectiv a fost dezvoltat în cadrul proiectului ShiftEdu ”Competențe digitale pentru angajare în economia modernă” de către compania „Cristalion-Plus”, implementat de C.E. PRO DIDACTICA, cu sprijinul Agenției Austriece pentru Dezvoltare, prin intermediul Programului de Cooperare Austriacă pentru Dezvoltare. Proiectul are drept obiectiv integrarea tehnologiilor informaționale și comunicaționale (TIC) în învățământul profesional tehnic, prin: sporirea suportului acordat managerilor, îmbunătățirea competențelor digitale ale cadrelor didactice, dezvoltarea conținutului digital pentru anumite meserii și specialități, dotarea corespunzătoare a instituțiilor, pentru realizarea unui proces educațional de calitate.

Implementarea Modulului eAdmitere face parte din procesul de modernizare și digitalizare a învățământului profesional tehnic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,21
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0,45 m/s
Sun
19
Mon
16
Tue
14
Wed
14
Thu
12

Curs oficial BNM 25 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7452 -0.0000
USD 17.7044 -0.0000
RON 4.1909 -0.0000
UAH 0.6661 -0.0000
RUB 0.2434 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău