A fost lansat un ghid pentru consumatorii de energie electrică

  • 18 Martie 2019 16:46
A fost lansat un ghid pentru consumatorii de energie electrică

Un ghid lansat de către Asociația Consumatorilor de Energie din Moldova vine cu sfaturi către utilizatori cum să acționeze în cazul unor practici ale operatorilor de energie electrică care se soldează cu cheltuieli suplimentare în facturi, transmite IPN.

Nicolae Mogoreanu, președintele Asociației, face referire la un raport al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, menționând că profitul companiei Gas Natural Fenosa crește pe seama consumatorilor care achită în plus din cauza că nu cunosc pentru ce anume trebuie să plătească.

Nicolae Mogoreanu a menționat că ghidul a fost elaborat în baza unor exemple concrete cu care s-au confruntat consumatorii. Odată informați corect, aceștia și-au putut recupera banii pe care i-au achitat în plus. În baza practicilor explicate în ghid, consumatorii vor putea să-și examineze informat facturile de plată, iar dacă vor depista nereguli, vor putea să le reclame și să ceară explicații de la furnizor, spune președintele Asociației Consumatorilor de Energie din Moldova.

Ghidul a apărut în 500 de exemplare și poate fi găsit în librării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău