A fost lansat un concurs național de eseuri consacrat lingvistului Eugeniu Coșeriu

  • 14 Aprilie 2021 10:22
A fost lansat un concurs național de eseuri consacrat lingvistului Eugeniu Coșeriu

Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” a lansat ediția a III-a a Concursului Național de Eseuri. Proiectul este parte din seria de evenimente dedicate celor 100 de ani de la nașterea lingvistului Eugeniu Coșeriu și are genericul ”Eugeniu Coșeriu, un lingvist pentru secolul XXI”, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, evenimentul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova, Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” și alte instituții.

Potrivit directorului muzeului, Maria Șleahtițchi, concursul se adresează studenților și tinerilor cercetători și se va desfășura în perioada 12 aprilie – 30 iulie 2021.

Ediția de debut a Concursului Național de Eseuri (2020) a avut tema ”Scriitori din localitatea mea” și s-a bucurat de interes din partea publicului. Pe adresa Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” au venit 107 eseuri, despre 81 de autori, scrise de elevi din Republica Moldova și România. Ediția a II-a (26 februarie-25 iunie 2021) a concursului este dedicată celor 90 de ani de la nașterea scriitorului Vladimir Beșleagă și are genericul ”Vladimir Beșleagă sau literatura ca umbră a suferinței”.

Eugeniu Coșeriu (n. 27 iulie 1921, în comuna Mihăileni, județul Bălți, azi raionul Râșcani – d.  7  septembrie 2002, Tübingen, Germania) a fost un lingvist român din exil, membru de onoare al Academiei Române (din 1991). Este fondatorul primei școli lingvistice din America de Sud și al Școlii lingvistice de la Tübingen. Părinte a ceea ce azi se numește lingvistica integrală, Eugeniu Coșeriu este unul dintre cei mai importanți lingviști ai secolului XX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău