A fost lansat un apel de granturi pentru promovarea economiei albastre în regiunea Mării Negre

  • 04 Noiembrie 2021 09:53
A fost lansat un apel de granturi pentru promovarea economiei albastre în regiunea Mării Negre

Uniunea Europeană a deschis un Apel de proiecte pentru promovarea unei economii albastre durabile prin cooperare maritimă regională în Marea Neagră. Termenul limită de depunere a dosarelor de participare este 12 ianuarie 2022, transmite MOLDPRES.

În sprijinul punerii în aplicare a Agendei Maritime Comune pentru Marea Neagră - aprobată de Bulgaria, Georgia, R. Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina - această temă de apel de propuneri are ca scop stimularea inovării și a digitalizării în sectoarele economiei albastre. Proiectele selectate vor contribui la punerea în aplicare a obiectivelor European Green Deal, a Agendei Digitale și a Comunicării Uniunii Europene privind Economia Albastră Durabilă, scrie sursa citată.

În mod special, apelul va sprijini mediul antreprenorial al economiei albastre prin: consolidarea capacității întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), a start-up-urilor din economia albastră, de a identifica și de a profita de potențiali investitori publici sau privați; îmbunătățirea vizibilității oportunităților de investiții în economia albastră a Mării Negre și a capacității investitorilor publici sau privați de a identifica IMM-urile și start-up-urile.

De asemenea, proiectul va contribui la dezvoltarea capacității părților interesate de a stabili sau îmbunătăți abordări și metode concrete de cooperare și de creare de rețele pentru a îmbunătăți mediul de afaceri și a consolida lanțurile valorice, precum și la dezvoltarea unui ecosistem de investiții și inovare în Marea Neagră, în rețea și cu participarea mai multor părți interesate, în sectorul albastru din Marea Neagră.

Apelul este finanțat de European Maritime Fisheries and Aquaculture Fund (EMFAF).

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău