A fost lansat sistemul „e-Autorizație transport”. Ambasadorul SUA: R.Moldova a fost ultima țară din Europa unde se practica depunerea cererilor pe hârtie, or, această situație de astăzi se schimbă

  • 16 Iulie 2020 14:17
A fost lansat sistemul „e-Autorizație transport”. Ambasadorul SUA: R.Moldova a fost ultima țară din Europa unde se practica depunerea cererilor pe hârtie, or, această situație de astăzi se schimbă

Repartizarea și eliberarea autorizațiilor pentru efectuarea transporturilor rutiere va putea fi efectuată prin intermediul Sistemului informațional „e-Autorizație transport”, lansat joi, la Chișinău.

Acesta este o  soluție pentru informatizarea proceselor de business aferente activității Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) ce va facilita realizarea funcției de monitorizare, reglementare și dezvoltare a transportului rutier pe teritoriul Republicii Moldova, transmite MOLDPRES

În cadrul evenimentului de lansare online a sistemului  „e-Autorizație transport”, prim-ministrul Ion Chicu a estimat că este o etapă absolut remarcabilă de convertire electronică a procesului de eliberare a actelor permisive din partea ANTA.

Lansarea Sistemului informațional „e-Autorizație transport” a fost posibilă datorită unui proiect al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

„Această inițiativă reprezintă o colaborare de mai mult de un an dintre ANTA, Ministerul Economiei și Infrastructurii  și USAID, iar sistemul „e-Autorizație transport” este un succes important, fiind un pas major înainte în activitatea ANTA. Până nu demult actele Agenției erau menținute pe suport de hârtie, majoritatea solicitărilor fiind depuse personal la oficiul central. Moldova a fost ultima țară din Europa unde se practica depunerea cererilor pe hârtie, or, această situație de astăzi se schimbă”, a relevat   ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

Conform experților USAID, implementarea sistemului „e-Autorizație transport” va permite transportatorilor economii anuale de peste două sute de mii de dolari.

Potrivit lui Sergiu Railean, ministrul Economiei și Infrastructurii, este o bucurie că în pofida situației pandemice, "reușim să implementăm proiecte importante atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul de afaceri". „Sistemul „e-Autorizație transport” este foarte important, constituind o prioritate a ministerului. Este un instrument digital capabil să creeze o nouă infrastructură funcțională pentru transportatorii auto. Acesta vine ca răspuns la nevoie agenților economici prin simplificarea procedurii și reducerea la maxim a cozilor de la ghișee, un fapt relevant mai ales în contextul crizei pandemice”, a menționat Railean.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău