A fost lansat serviciul Mdelivery care asigură livrarea documentelor direct la ușa solicitantului

  • 28 Iulie 2022 16:37
A fost lansat serviciul Mdelivery care asigură livrarea documentelor direct la ușa solicitantului

Guvernul a lansat un serviciu digital care poate fi accesat de cetățeni și antreprenori pentru a-și plasa comanda de livrare a actelor direct la domiciliu. Autoritățile de arată convinse că serviciul Mdelivery va elimina cozile interminabile de la ghișee și va contribui la transformarea digitală a Republicii Moldova, transmite IPN.

Crearea serviciului Mdelivery a fost dictată de necesitatea reducerii aglomerației la ghișeele instituțiilor publice și pentru evitarea formării rândurilor la solicitarea și ridicarea documentelor. „Dacă ești în diaspora, ai nevoie de cel puțin două zile libere ca să-ți perfectezi un act. O zi ca să te duci la consulat sau ambasadă și încă o zi ca să-ți ridici actele. Acum, în toată țara și în diaspora poate fi accesat acest serviciu și, după ce persoana solicită pașaportul, permisul de conducere sau un certificat, poate face alegerea ca acest act să fie livrat la domiciliu. Acest serviciu deja a fost pilotat în cinci raioane. Acum putem folosi mai productiv timpul cetățenilor și le oferim posibilitatea să primească documentele acasă”, a spus premierul Natalia Gavrilița în cadrul evenimentului de prezentare a serviciului Mdelivery.

„Mdelivery se înscrie perfect în conceptul cetățeanului digital, care este un om liber, un om care nu are dependențe de birocrația autorităților statului, nu este constrâns de un anumit loc geografic pentru a interacționa cu statul. El poate solicita serviciile la orice oră, de pe orice meridiană, poate achita așa cum își dorește, nu cum îi dictează cineva, poate primi plățile pe conturile pe care le specifică, poate primi notificări și poate menține comunicarea cu statul așa cum își dorește. Începând de astăzi poate primi documentele chiar la ușă ”, a spus vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu.

Dezvoltarea serviciului digital Mdelivery a fost posibilă grație sprijinului Băncii Mondiale prin intermediul proiectului de modernizare a serviciilor guvernamentale.

„Pășim cu fermitate în cel de-al doilea deceniu de colaborare de succes cu Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Agenției E-guvernare. Lansarea serviciului guvernamental de livrare este un pas important în agenda de transformare digitală și modernizarea serviciilor în Republica Moldova. Este o mândrie că Banca Mondială este parte a acestui proces de transformare a serviciilor guvernamentale, în cadrul căruia Mdelivery este una dintre pietrele de temelie”, a spus directorul de țară al Băncii Mondiale, Inguna Dobraja.

Platforma digitală pentru acces la servicii publice cu livrare poate fi accesată pe site-ul mdelivery.gov.md .

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău