A fost lansat primul Centru Digital de Inovare Socială, în cadrul MMPS

  • 24 Iunie 19:52
A fost lansat primul Centru Digital de Inovare Socială, în cadrul MMPS

Un Centru Digital de Inovare Socială, lansat astăzi, 24 iunie, va funcționa în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Este un proiect de transformare digitală pentru a îmbunătăți, unifica și digitaliza serviciile de protecție socială. Potrivit ministrului Alexei Buzu, Centrul urmează să contribuie la oferirea de servicii mai calitative și mai aproape de cetățenii vulnerabili, să implementeze programe cu impact și să participe la consolidarea unui sistem integru, prin reducerea fraudelor și erorilor, transmite IPN.

Lansarea centrului a fost posibilă cu suportul și implementarea PNUD Moldova, cu sprijinul financiar al UNICEF Moldova, din fondurile Ministerului pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Republicii Federale Germania, oferite prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare (KfW).

Ministrul Alexei Buzu a precizat că ministerul administrează peste 370 de servicii sociale destinate persoanelor vulnerabile. Numărul de beneficiari este în creștere. La minister se administrează 14 sisteme informaționale. Cel mai vizibil este programul de compensații.

Maha Damaj, reprezentant de țară UNICEF Moldova, a remarcat că Ministerul Muncii și Protecției Sociale a pornit o reformă complexă pentru a revoluționa gestionarea și livrarea asistenței sociale, atât bani cât și servicii, iar UNICEF a fost mereu alături. În opinia sa, digitalizarea asistenței sociale aduce beneficii, printre care creșterea productivității sistemului, eficienței instituției sub toate aspectele, iar acest lucru se reflectă direct în viețile beneficiarilor.

Daniela Gasparikova, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova, a declarat că sprijinul PNUD este acela de a stabili o protecție socială mai accesibilă prin folosirea soluțiilor și instrumentelor digitale. Transformarea protecției sociale, începută prin Reforma Restart, este nu doar un răspuns la nevoile persoanelor vulnerabile, dar este și un efort proactiv pentru un viitor în care protecția socială este livrată într-un mod incluziv și fără întreruperi. Crearea centrului va crește independența ministerului, inclusiv pe partea tehnică.

În cadrul centrului activează o echipă de nouă persoane, iar până la finele anului urmează a fi recrutați încă cel 14 angajați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,63 m/s
Sat
24
Sun
26
Mon
27
Tue
26
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău