A fost lansat „Ghidul resurselor financiare pentru IMM-uri și startup-uri”

  • 18 Noiembrie 2020 09:38
A fost lansat „Ghidul resurselor financiare pentru IMM-uri și startup-uri”

„Ghidul resurselor financiare pentru IMM-uri și startup-uri” a fost lansat marți, în cadrul unui eveniment online. Acesta va include toată informația de interes pentru viitorii și actualii antreprenori, începând de la finanțarea startup-ului, resursele de asistență disponibile la etapa de dezvoltare, ce poate fi accesată într-un document consolidat, transmite MOLDPRES.

„Ghidul este o resursă importantă pentru antreprenorii din Republica Moldova. Am luat în considerare solicitările și opiniile antreprenorilor, astfel informația prezentată este accesibilă, clară și extrem de utilă”, a declarat Iuliana Drăgălin, secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, comunică sursa citată.

Ghidul conține informații utile și practice despre toate tipurile de suport în afaceri disponibile în țara noastră, începând de la finanțări nerambursabile până la servicii de consultanță, mentorat și instruire antreprenorială, și a fost elaborat la solicitarea Organizației pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (ODIMM). Acesta a fost publicat prin intermediul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de GIZ Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

Potrivit Iuliei Costin, director al general al ODIMM, Ghidul de finanțare pentru IMM-uri și startup-uri este o introducere în lumea afacerilor și o călăuză în dezvoltarea propriei întreprinderi. „Ne dorim să construim o comunitate de antreprenori puternică, competentă, temeinică și îndrăzneață pentru relansarea economiei și creșterea bunăstării generale a țării”, a opinat  Costin.

În prezent, IMM-urile reprezintă 98,6% din totalul întreprinderilor din Republica Moldova, iar numărul de angajați în cadrul acestora constituie peste 60% din totalul forței de muncă din țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău