A fost lansat Consiliul Național pentru Abilitare Economică și Egalitate de Gen

  • 12 Iunie 19:13
A fost lansat Consiliul Național pentru Abilitare Economică și Egalitate de Gen

Consiliul Național pentru Abilitare Economică și Egalitate de Gen a fost lansat. Acesta va activa pe platforma Consiliului Economic pe lângă prim-ministrul Republicii Moldova și este o platformă de dialog public-privat, transmite IPN.

Premierul Dorin Recean a accentuat că Guvernul își dorește ca fiecare femeie din țară să aibă oportunitatea și resursele necesare pentru a-și dezvolta propria afacere.

Structura nou creată – Consiliul Național pentru Abilitare Economică și Egalitate de Gen – va oferi expertiza necesară ca Guvernul să-și îmbunătățească politicile și Moldova să devină cea mai prietenoasă țară din regiune pentru lansarea afacerilor”, a spus prim-ministrul.

Șeful executivului s-a referit la realizările din ultimii ani în ceea ce privește sprijinul pentru femei și promovarea egalității de gen. În mod special, a fost evidențiată Strategia Națională de Dezvoltare Economică, care promovează o economie incluzivă, centrată pe șanse egale.

De asemenea, a fost dezvoltat Programul guvernamental de susținere a antreprenoriatului feminin, cu un buget de 30 de milioane de lei și o perioadă de implementare de trei ani, de care vor beneficia cel puțin 90 de femei antreprenoare.

Prim-ministrul a specificat că femeile de afaceri au un rol determinant în reformarea cadrului de reglementare a activității de întreprinzător și le-a îndemnat să participe la acest proces.

Vreau să vă invit să participați activ și la proiectul nostru de țară: să construim Moldova Europeană”, a adăugat premierul Dorin Recean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău