A fost lansat concursul pentru cele mai bune filme realizate în ultimii ani

  • 20 Noiembrie 2023 13:38
A fost lansat concursul pentru cele mai bune filme realizate în ultimii ani

Uniunea Cineaștilor din Republica Moldova, în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei din Moldova și Ministerul Culturii al Republicii Moldova organizează Gala Premiilor Cineaștilor 2024, pentru a aprecia cele mai importante realizări cinematografice produse în ultimii ani și a promova valorile domeniului cinematografic în rândul unui public cât mai larg, informează MOLDPRES

Solicitat de agenție, președintele Uniunii Cineaștilor din Moldova, Virgiliu Mărgineanu a menționat că nominalizările la toate categoriile vor fi stabilite de un juriu constituit din nouă personalități din domeniul cinematografiei autohtone și internaționale. Premiile vor fi acordate la următoarele categorii: Cel mai bun film de lung metraj; Cel mai bun regizor; Cel mai bun scenariu; Cel mai bun actor într-un rol principal; Cea mai bună actriță într-un rol principal; Cea mai bună muzică originală; Cea mai bună coloană sonoră; Cea mai bună imagine; Cel mai bun montaj; Cele mai bune costume Cea mai bună scenografie; Cel mai bun scurtmetraj; Cel mai bun film documentar; Cel mai bun serial și Cel mai bun film de animație.

Potrivit sursei citate, sunt considerate eligibile pentru concurs filmele realizate în Moldova și/sau coproducțiile în care partea moldovenească este majoritară; filmele realizate și lansate în perioada decembrie 2019 - decembrie 2023, care au fost lansate în cinematografele sau la posturile TV din R. Moldova și/sau online. La categoria “Cel mai bun film de lung metraj” pot participa filme, atât de ficțiune, cât și documentare și animație, care au durata de peste 70 min. Filmele care nu vor respecta termenele de înscriere, rigorile și cerințele formularului de înscriere, nu vor fi luate în considerare de către juriul de preselecție. Persoana care înregistrează filmul, semnează o declarație că are dreptul de a înscrie acest film; o persoană fizică nu poate fi nominalizată decât o singură dată, pentru un singur film, în cadrul aceleiași categorii.

Gala Premiilor Cineaștilor se va desfășura în data de 5 februarie 2024. Ediția I-a a Galei Uniunii Cineaștilor din Moldova a avut loc la 20 ianuarie 2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău