A fost lansat concursul la proiectul cultural „Scriitorii pentru Capitală. Capitala pentru scriitori”

  • 13 Martie 2023 18:46
A fost lansat concursul la proiectul cultural „Scriitorii pentru Capitală. Capitala pentru scriitori”

Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, în parteneriat cu Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, a lansat astăzi, 13 martie, concursul de participare la proiectul cultural „Scriitorii pentru Capitală, Capitala pentru Scriitori”, ediția a II-a, susținut de Direcția generală cultură și patrimoniu cultural a Consiliului Municipal Chișinău.

Prin acest proiect, organizatorii își propun să intensifice comunicarea scriitorilor cu publicul (elevi, studenți, profesori, bibliotecari, jurnaliști ș.a.), să promoveze lectura și dialogul literar dintre comunitatea capitalei și scriitorii, să sporească vizibilitatea și prezența scriitorilor în viața comunitară, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, dosarul  trebuie să conțină un program general al evenimentului (a întâlnirii cu publicul și un CV, precum și genericul manifestării (un titlu provizoriu pentru afiș); forma de interacțiune (conferință, lectură, dezbatere, dialog tematic, atelier etc.); publicul-țintă (copii, adolescenți, adulți); durata întâlnirii (de la 60 la 90 de minute); locul întâlnirii: filiala Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” în care va avea loc evenimentul; data aproximativă de organizare a evenimentului (perioada mai-octombrie); obiectivele evenimentului (ce anume vă propuneți să realizați); conținutul aproximativ al întâlnirii (despre ce subiecte/probleme/cărți ați dori să discutați cu publicul, ce alte persoane ați dori să invitați în calitate de vorbitori, ce alte activități ați dori să includeți în program: cântec, recital, proiecție video etc.); materiale și echipament de care veți avea nevoie (proiector video, tablă, microfon, șevalet etc.).

Dosarele de participare vor fi trimise la adresa electronică a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova: [email protected].

Din Comisia de selecție a dosarelor vor face parte coordonatorii proiectului din cadrul USM și ai Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”. Comisia va desemna 12 scriitori (în formula: câte doi scriitori pentru fiecare lună din perioada de realizare a proiectului: mai-octombrie 2023). Prioritate vor avea scriitorii care se implică activ în viața culturală a societății, care au beneficiat de cronici, traduceri, nominalizări, distincții, premii literare. De asemenea, încurajăm participarea la proiect a scriitorilor tineri.

La proiect pot participa scriitorii care locuiesc în raza municipiului Chișinău. Totodată, la ediția a II-a a proiectului nu vor putea participa scriitorii care au participat la ediția I din anul 2022. 

Dosarele urmează a fi prezentate până pe 24 martie curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău