A fost lansat concursul de poezie, proză și eseu ”Limba Română este patria mea”, ediția a II-a

  • 05 August 2021 09:36
A fost lansat concursul de poezie, proză și eseu ”Limba Română este patria mea”, ediția a II-a

Cu ocazia Zilei Limbii Române, sărbătorită în fiecare an la 31 august, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău (ICR), în colaborare cu Consulatul General al României la Bălți, Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei și Direcția învățământ Soroca organizează Concursul online de poezie, proză și eseu adresat tinerilor iubitori ai limbii române, ediția a II-a, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, concursul intitulat după un vers al lui Nichita Stănescu, "Limba Română este patria mea", se adresează tinerilor cu domiciliul în municipiul Bălți și în raioanele Râbnița, Briceni, Râșcani, Glodeni, Sângerei, Dondușeni, Soroca, Drochia, Telenești, Edineț, Fălești, Camenca, Florești, Ocnița, Șoldănești, Rezina, Ungheni și se desfășoară pe două secțiuni: elevi de școală generală, ciclul gimnazial și elevi de liceu și studenți, notează sursa citată

Lucrările se transmit electronic în perioada 1 august – 22 august 2021 la adresa de email: [email protected].

Juriul, compus din academicianul Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău, Petrișor Dumitrescu, doctor în științe sociale, Consulul general al României la Bălți și scriitorul Jachi Florea - referent principal relații la ICR Chișinău urmează să acorde trei premii și trei mențiuni la fiecare categorie. Premiile constau în CD-uri și volume de beletristică, albume de artă și lucrări științifice de istorie și critică literară. Creativitatea și contribuția personală vor fi apreciate, motiv pentru care organizatorii atrag atenția asupra inadmisibilității plagiatului (din orice tip de sursă). În cazul depistării plagiatului, lucrările vor fi excluse din concurs.

Câștigătorii concursului vor fi anunțați pe 27 august.

Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 31 august 2021, la Cetatea Soroca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău