A fost inaugurată casa-muzeu „Grigore Vieru”

  • 31 August 2015 17:58
A fost inaugurată casa-muzeu „Grigore Vieru”

Casa-muzeu „Grigore Vieru” a fost inaugurată, luni, 31 august, în satul de baștină a poetului, Pererâta, raionul Briceni.

Casa părintească a lui Grigore Vieru a fost restaurată în cadrul unui proiect inițiat de Ministerul Culturii, potrivit unui comunicat al Parlamentului.

Prezent la eveniment, președintele Parlamentului Andrian Candu și-a exprimat recunoștința și aprecierea pentru creația literară lăsată moștenire de poetul Grigore Vieru. Casa orfană a poetului a devenit astăzi plină, de lume și de bucurii, iar Grigore Vieru a revenit acasă prin versurile sale. Suntem datori să cinstim memoria poetului și să trăim cu cuvintele lui Grigore Vieru”, a menționat Președintele Parlamentului.

Ministrul Culturii Monica Babuc a remarcat că deschiderea muzeului reprezintă un act de înaltă prețuire a poetului, care va pune în valoare moștenirea literară lăsată.

Artiști notorii, precum și elevi din localitate au pregătit un program artistic ce a inclus recitaluri de poezie și muzică pe versurile lui Grigore Vieru. De asemenea, în curtea Casei-muzeu a fost dezvelit bustul poetului, iar un sobor de preoți a oficiat un serviciu divin de sfințire a complexului muzeal.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău