A fost finalizată reabilitarea unui drum național ce trece pe teritoriul raionului Telenești

  • 27 Septembrie 2023 19:34
A fost finalizată reabilitarea unui drum național ce trece pe teritoriul raionului Telenești

Lucrările de reabilitare a drumului național G46 Dobrușa – Ignăței – Scorțeni – Codrul Nou – R14, km 22, 610 – 35, 622, Lotul 1, Coridorul 10, au fost finalizate. Astăzi, o comisie de recepție a constatat că lucrările sunt efectuate complet, conform proiectului de execuție, caietului de sarcini și normativelor în vigoare, transmite MOLDPRES.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), o companie  din Turcia a asigurat reabilitarea a 13 km de drum, cu o valoare contractuală de peste 94 de milioane de lei, bani alocați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de Banca Mondială prin Programul de Îmbunătățire a Drumurilor Locale.

„În cadrul acestui proiect s-au executat lucrări de reabilitare a părții carosabile, construcția a peste 1000 m2 de trotuar, instalarea a peste 230 indicatoare rutiere, 4600 metri liniari de parapet metalic, peste 230 de stâlpi de dirijare a circulației și aplicarea a peste 5200 m2 de marcaj rutier. De asemenea, s-a reabilitat sistemul de drenare al apelor pluviale prin reparația și reconstrucția podețelor și rigolelor”, indică ASD.

Reabilitarea acestui tronson, conform standardelor europene, va aduce îmbunătățiri semnificative în infrastructura rutieră din zonă, cu beneficii majore pentru locuitorii din Chiștelnița și Scorțeni, raionul Telenești. “În acest scop, s-a acordat o atenție deosebită nu doar calității drumului, ci și aspectelor sociale și siguranței traficului, incluzând amenajarea intersecțiilor cu străzile locale, accesului la gospodării, trecerilor de pietoni, benzilor rezonatoare, precum și construcția stațiilor de autobuz”, rezumă sursa citată. 

Lucrările realizate vor fi supuse perioadei de remediere a defectelor, când orice defecțiuni depistate în termen de un an vor fi remediate din contul antreprenorului, după care va avea loc recepția finală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău