A fost extinsă limita de comercializare a lemnului către populație, în urma deciziei CSE

  • 06 Septembrie 2022 09:49
A fost extinsă limita de comercializare a lemnului către populație, în urma deciziei CSE

În cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidate de prim-ministrul Natalia Gavrilița, au fost operate modificări în mecanismul de eliberare a lemnului de foc către populație. Mai exact, a fost extinsă limita de comercializare a masei lemnoase per gospodărie casnică, de la 3 la 5 metri steri, care va putea fi cumpărată în două tranșe, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Membrii CSE au mai decis că buletinele de identitate provizorii, solicitate prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova, vor fi eliberate fără plata taxelor consulare și a cheltuielilor aferente. 

În contextul liberalizării temporare a transportului rutier de mărfuri dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, autorizațiile de transport rutier internațional neutilizate, eliberate în perioada 01.04.2022 – 30.06.2022, vor putea fi restituite de transportatori, fără aplicarea sancțiunilor.

A fost prelungit, până la 30 septembrie 2022, termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deșeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească”. 

De asemenea, membrii CSE au abrogat unele prevederi ale Dispoziției din 18 mai 2022, potrivit cărora TVA-ul la exportul și reexportul uleiului de floarea soarelui dezodorizat, inclusiv din Zona Economică Liberă și Portul Internațional Liber Giurgiulești se va face fără drept de deducere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,17 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău