A fost descoperit cel mai sofisticat tunel folosit de imigranți la granița SUA-Mexic. Era echipat cu ventilație și electricitate

  • 08 August 2020 13:55
A fost descoperit cel mai sofisticat tunel folosit de imigranți la granița SUA-Mexic. Era echipat cu ventilație și electricitate

Agenția pentru Imigrări din SUA a descoperit un tunel la granița cu Mexic, pe unde imigranții plănuiau să treacă ilegal. Acesta măsoară 400 metri lungime și era echipat cu ventilație, apă potabilă, electricitate și șină de tren. Autoritățile au dezafectat tunelul.

Agenția pentru Imigrări din SUA a descoperit cel mai tehnologizat tunel de la graniță din istoria țării, un pasaj subteran care se întinde pe 400 de metri, între Mexic și statul Arizona, relatează RT, conform Mediafax.

Lat de 3 metri și înalt de 4 metri, tunelul era echipat cu venilație, electicitate, apă potabilă, dar și cu o mică șină de tren. Descoperirea a avut loc în Yuma, Arizona, iar autoritățile au catalogat pasajul ca fiind cel mai sofisticat din istoria Statelor Unite.

Tunelul nu era finalizat și nu avea ieșire pe teritoriul SUA. Acesta a fost dezafectat, iar oficialii spun că ar fi fost construit pentru ca imigranții să treacă granița ilegal.

De asemenea, autoritățile au precizat că pasajul subteran a fost construit cu mâinile goale, iar realizarea lui a durat luni de zile.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău