A fost demis unul din șefii Moldovagaz (Mold-street)

  • 26 Februarie 2019 08:35
A fost demis unul din șefii Moldovagaz (Mold-street)

Vicepreședintele Gazprom și președintele Consiliului de Observatori al SA Moldovagaz, Valerii Golubev, a fost demis din funcție, anunță gigantul rus al gazelor, scrie Mold-street.com.

Potrivit sursei citate, motivele acestei demisii nu au fost anunțate, dar judecând după informația difuzată de Gazprom, Golubev a fost trimis la pensie. În plus despre o posibilă plecare a acestuia se vorbea de mult timp.

Totodată, împreună cu el au plecat din funcții și alți șefi de la Gazprom, inclusiv Alexandr Medvedev, șeful Gazprom-Export, subsidiara responsabilă de exportul de gaze.

Kommersant notează că anunțul despre demisiile din conducerea Gazprom nu a fost însoțită de informații despre cine le ia locul, ceea ce ar fi destul de surprinzător.

Menționăm că Valeri Golubev, care și-a făcut carieră în serviciile secrete, s-a aflat în funcția de conducere de la Gazprom și Moldovagaz timp de aproape 16 ani.

Ultima vizită a acestuia în Republica Moldova a avut loc la finele lunii ianuarie 2019, despre care nu a anunțat nici măcar Moldovagaz, deși a fost convocată și o ședință a Consiliului de Observatori.

Golubev s-a întâlnit cu liderul separatist de la Tiraspol, care i-a solicitat ca gigantul rus "să ia deciziil ținând cont de interesele regiunii".

De notat că de aproape un an de zile întreprinderea moldo-rusă Moldovagaz nu are un președinte al Consiliului de Administrație, iar acum a rămas și fără șeful Consiliului de Observatori.

Aceasta în timp ce în acest an expiră contractele de livrare și tranzit a gazelor semnate de Moldovagaz și Gazprom și, respectiv, vor fi negociate și semnate altele noi.

Tot la finele lunii ianuarie 2019, președintele Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu șeful Gazprom Alexei Miller, în cadrul căreia s-a discutat despre continuarea colaborării în domeniul gazier și despre activitatea Moldovagaz, care ar urma să fie separată în 2019-2020 în câteva companii independente și care nu vor mai depinde direct de Gazprom.

Gazprom deține 50% din capitalul SA Moldovagaz, Chișinăul - peste 35%, alte 12,4% revin administrației de la Tiraspol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău